loader image
https://www.brstockholm.se/wp-content/uploads/2021/01/Vindrutor.jpg

Ett litet stenskott i vindrutan kan ofta fixas med reparation. Att laga ett stenskott tar cirka 30 minuter.

Reparation av stenskott

När bör vindrutan repareras?

Ett stenskott kan ofta lagas på ett smidigt sätt, en bra tumregel är att om stenskottet är mindre än en enkrona i storlek kan det oftast lagas.

Ett stenskott i vindrutan kan kännas harmlöst, men om det uppstår en spricka och denna börjar sprida sig kan hela vindrutan gå sönder. Stenskotten kan också störa din sikt genom att blända dig och reflektera ljus när du kör bilen vilket kan innebära en fara för dig och dina medpassagerare.

 

Hur bokar jag en tid för att laga vindrutan?

Du kan komma in utan tidsbokning hos oss på BR Stockholm under våra öppettider så hjälper personalen er att bedöma skadornas omfattning. Ifall en reparation kan göras direkt kommer vi att hjälpa dig med det alternativt boka en tid för reparation.

Vid sprickor eller stenskott i synfältet måste denna bytas och ersättas med en ny. Det tar ungefär en arbetsdag att byta en vindruta.

Byte av vindruta

När bör vindrutan bytas ut?

Vid samtliga stenskott i synfältet samt sprickor (oberoende av plats) behöver vindrutan bytas ut. Detta gäller även om ett stenskott är större än en femkrona sett till storleken eller befinner sig nära kanten på glaset.

Det är en säkerhetsrisk för dig och andra bilister att köra med en skada vindruta.

 

Hur bokar jag en tid för att laga vindrutan?

Du kan komma in utan tidsbokning hos oss på BR Stockholm under våra öppettider så hjälper personalen er att bedöma skadornas omfattning samt bokar in en reparationstid för dig.

Vår kundtjänst hjälper dig gärna.