loader image
https://www.brstockholm.se/wp-content/uploads/2021/01/Krockskador.gif

Vad ska man göra om olyckan är framme?

Fortfarande kvar på olycksplatsen?

 • Kom ihåg din egen säkerhet och sträva efter att hålla dig lugn, en olycka kan hända oss alla.
 • Ta reda på vad som har hänt och hur allvarlig olycka det handlar om
 • Ring räddningstjänsten på 112
 • Varna övrig trafik med varningstriangel och varningsblinkers
 • Ge första hjälpen enligt bästa förmåga
 • Säkerställ andning och blodcirkulation hos de skadade personerna
 • Informera räddningspersonal om händelsen

När behövs polisen vid olycksplatsen?

 • Om någon är skadad
 • I händelse av en viltolycka
 • Om det finns tvivel om vem som orsakat skadan
 • Om det behövs trafikstyrning
 • Om föraren misstänks för användning av berusningsmedel

Den andra parten var vållande till olyckan

Vänligen kontakta den andra parten och se om det finns eventuella ögonvittnen att inhämta information ifrån. Om du är osäker, kontakta polisen.

Kör din bil eller låt den bärgas till oss på BR Stockholm för att undersöka skadornas omfattning. Du behöver inte boka tid i förväg. Du kan också genomföra en skadebesiktning online.

Jag var själv vållande till olyckan

Lämna dina kontaktuppgifter till ägaren av bilen och gör en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Vid behov hjälper vi dig också att fylla i en skadeanmälan hos oss på BR Stockholm.Kör din bil eller låt den bärgas till oss på BR Stockholm för att undersöka skadornas omfattning. Du behöver inte boka tid i förväg. Du kan också genomföra en skadebesiktning online.

Parkeringsolycka

Någon har kört på din bil på parkeringen

Om det går, kontakta den andra parten och se om det finns ögonvittnen som kan lämna eventuell information. Om du är osäker, kontakta polisen. Kör din bil eller låt den bärgas till oss på BR Stockholm för att undersöka skadornas omfattning. Du behöver inte boka tid i förväg. Du kan också genomföra en skadebesiktning online.

Du råkade skada en annan bil på parkeringen menu

Lämna dina kontaktuppgifter till bilägaren eller lämna en lapp med dina kontaktuppgifter om bilägaren inte är i närheten. Gör en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag snarast. Vid behov hjälper vi dig också att fylla i en skadeanmälan hos oss på BR Stockholm.

Kört på ett hinder eller en stolpe?

Ta en bild av skadan och ta reda vem som är ägare till det skadade föremålet på platsen och rapportera det. Om du inte lyckas ta reda på ägaren till det skadade föremålet ska du lämna kontaktuppgifter på platsen där olyckan skett.
Gör sedan en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag, vid behov hjälper vi dig också att fylla i en skadeanmälan hos oss på BR Stockholm.

Välkommen till oss på BR Stockholm för att undersöka skadornas omfattning. Du behöver inte boka tid i förväg. Du kan också genomföra en skadebesiktning online.

Jag har kört på ett rådjur eller något annat djur

Viltolyckor ska alltid polisanmälas. Om din bil inte är i körbart skick, kontakta en bärgare som hjälper dig. Gör sedan en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Vid behov hjälper vi dig också att fylla i en skadeanmälan hos oss på BR Stockholm.

Kör din bil eller låt den bärgas till oss på BR Stockholm för att undersöka skadornas omfattning. Du behöver inte boka tid i förväg. Du kan också genomföra en skadebesiktning online.

Min bil har vadaliserats

Ta kontakt med polisen för att göra en polisanmälan om vandalism och gör sedan en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Vid behov hjälper vi dig också att fylla i en skadeanmälan hos oss på BR Stockholm.

Välkommen till oss på BR Stockholm för att undersöka skadornas omfattning. Du behöver inte boka tid i förväg. Du kan också genomföra en skadebesiktning online.

Jag behöver en ersättningsbil vid reparation

Vi på BR Stockholm hjälper dig att boka en ersättningsbil/hyrbil om du meddelar detta när du bokar din reparationstid. I dagsläget kan du hyra bil via våra partners Avis, Europcar samt Mabi.

Innan du hyr en ersättningsbil bör du kontrollera om kostnaden för ersättningsbil/hyrbil ingår i din försäkring med ditt försäkringsbolag då du annars får stå för kostnaden själv.

Vår kundtjänst hjälper dig gärna.